Пенсійна реформа в Україні стала ключовою вимогою МВФ для виділення чергового траншу

Пенсійна реформа в Україні в даний момент є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для виділення нашій країні чергового траншу кредиту.

Про це йдеться в матеріалі “Місія можлива: МВФ залишає Україну з надією на бюджет і пенсійну реформу”.

Структурний “маяк”, що стосується прийняття пенсійної реформи у Верховній Раді, вже кілька разів не виконувався і переносився. Зараз в меморандумі з МВФ передбачено, що документ повинен бути прийнятий в грудні.

І в Кабміні налаштовані на те, що до кінця грудня пенсійна реформа дійсно опиниться в парламенті. Пенсійна реформа може “зависнути” в парламенті “Однак, як показує практика, глобальні зміни, а тим більше такі, як підвищення пенсійного віку (один з принципів реформи), можуть “припадати пилом” у Верховній Раді місяцями. Тому зараз зміни пенсійної системи поряд з проектом бюджету – на особливому контролі у МВФ. Від цього залежить продовження кредитування”, – йдеться в матеріалі.

Відзначимо, зараз йдеться про четвертий транш МВФ розміром 1,8 млрд доларів. Нагадаємо, у четвер, 17 листопада, глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що Україна може не отримати черговий транш Міжнародного валютного фонду і допомогу від Євросоюзу.

Метки: Пенсия

Популярные видео - Как поставить ларек

Популярные видео - 130 статья КУПАП, нетрезвый водитель, какой штраф

Заказать услугу по скидке 20%

До конца акции осталось:

Тут будет счетчик

Юристов онлайн: 3

Заказ услуги