Стаття 124 КУпАП - який штраф?

Зміст:
1. Яке покарання передбачено в Україні за ДТП?
2. Як і хто встановлює провину у ДТП по ст. 124 Купап?
3. Що таке взаємна вина у ДТП? Чия страхова виплачує збитки?
4. Що робити, якщо у порушника немає страхового полісу?
5. З кого постраждалий може стягнути збитки?
6. Як відбувається суд за ст. 124 КУпАП, як захиститись?
7. Яке юридичне значення має Постанова суду за ст. 124 КУпАП?
8. Хто відшкодовує збитки після ДТП?
9. Як ми працюємо?
10. Наші послуги «під ключ»
11. Відгуки наших клієнтів
12. Чому потрібно працювати з нами?
13. Переглянути дані адвоката Вадима Морозова у реєстрі адвокатів
14. Ознайомитись з договором на супровід справи за 124 статтею
15. Які ціни на супровід справи за ст. 124 і Як відбувається оплата  

Фото - ДТП по ст 124 Купап

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП
Працюємо по всій Україні!

 Яке покарання передбачено в Україні за ДТП по ст. 124?

Слід одразу зазначити, що під поняття «Дорожньо-транспортна пригода» підпадає будь-яке порушення Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд або іншого майна. Форма власності ушкодженого майна не має значення. Таким чином, відповідальність виникає тоді, коли внаслідок порушення правил дорожнього руху було пошкоджено матеріальні цінності.

Поділяють 2 види юридичної відповідальності за скоєння ДТП:
1) адміністративна – стаття 124 КУпАП.
2) кримінальна ст. 286 КК України, якщо були постраждалі, їм було заподіяно шкоду здоров'ю чи загибель.

У всіх випадках, коли було скоєно зіткнення з транспортними засобами та при цьому нікому не було завдано тілесних ушкоджень, передбачається відповідальність згідно зі ст. 124 КУпАП. Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд або іншого майна, тягне за собою накладення штрафу у розмірі п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами  терміном від шести місяців до одного року.

Як і хто встановлює провину у ДТП за ст. 124 Купап?

Фото - Встановити винного у ДТП має суд

Тут слід пам'ятати, що на місці скоєння ДТП за ст. 124 Купап співробітники поліції мають право лише складати схеми ДТП, брати пояснення свідків та учасників, та складати протоколи, а встановлення винного – прерогатива виключно суду.

Важливий момент!
Поліція безпосередньо на місці ДТП за ст. 124 Купап зобов'язана лише фіксувати всі обставини справи. Як показує практика, іноді через некомпетенцію співробітників поліції або від їх небажання працювати, не фіксуються всі юридично важливі обставини справи, які в подальшому судовому розгляді можуть привести справу в глухий кут. Убезпечити себе від такого можна і потрібно. При складанні протоколів давайте докладні та розгорнуті пояснення, вимагайте залучення свідків, уважно вивчайте схему ДТП, яку складають співробітники поліції.

УВАГА!
Дуже важливий момент: якщо у кількох учасників ДТП за ст. 124 Купап є найменші ознаки порушень правил дорожнього руху, вимагайте складання протоколів на ВСІХ водіїв.
У практиці непоодинокі випадки, коли в усіх учасників простежуються підозра порушення ПДР.

Як яскравий приклад - при повороті ліворуч або розвороті водій, який виконує маневр, отримав удар у задню частину автомобіля. При цьому один із водіїв порушив п.16.13 - не поступився дорогою і не переконався в безпеці руху, а другий водій порушив горезвісний п.12.3 - згідно з яким, водій ТЗ зобов'язаний вжити всіх заходів для уникнення зіткнення аж до повної зупинки ТЗ, і порушив п. 12.4 - перевищення швидкості.

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП

ПРАЦЮЄМО ПО ВСІЙ УКРАЇНІ

 Зображення - ДТП, хто винний? Хто сплатить збитки?

Що таке взаємна вина у ДТП? Чия страхова виплачує збитки за ст. 124 Купап?

У судовій практиці трапляються випадки, коли при розгляді справи було встановлено, що в діях одразу кількох водіїв є порушення ПДР. У такому разі суд визнає винним та встановлює процентне співвідношення вини порушників. Найчастіше провина поділяється пропорційно - наприклад, по 50%, якщо учасників було двоє, по 1/3, якщо вина рівна відразу у трьох водіїв і т.д. Які наслідки це може мати?

Відповідно до ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів" якщо водій ТЗ застрахував свою відповідальність, то у разі визнання провини Страхова винуватця виплачує компенсацію потерпілому в межах максимальної норми: до 150 000 грн, решту + франшизу (зазвичай 1000) -2000 грн) виплачує сам винуватець. Якщо згідно з Постановою суду було визначено ступінь відповідальності кожного порушника, то виплати здійснюють страхові компанії всіх винуватців пропорційно до збитків.

Наприклад: Обидва водії порушили ПДР, що призвело до зіткнення. Суд визнав, що ступінь їхньої провини - 50% кожного. Сума збитків одного автомобіля – 30 000 грн, та 15 000 грн другого. Таким чином, згідно із Законом, Страхова першого порушника виплачує 7 000 грн, та 15 000 грн виплачує Страхова другого порушника відповідно.

Що робити, якщо у порушника немає страхового полісу?

Якщо у водія ТЗ, відсутній поліс обов'язкового страхування - виплати виробляє Моторо-транспортне Бюро України (МТБУ), якщо у вас був поліс або відшкодовуватиме вам шкоду винуватець ДТП.

При цьому важливий аспект:
МТБУ здійснює виплати так само в межах 150 000 грн за матеріальні збитки та 300 000 грн за шкоду здоров'ю.

Але виплати проводяться лише за умови, що ТЗ підлягає обов'язковому страхуванню. Перелік видів ТЗ, що підлягає обов'язковому страхуванню, також визначено вищезазначеним Законом. До них відносяться: авто, мототранпорт, інші механічні транспортні засоби, призначені для експлуатації на дорогах. Не відносяться до таких ТЗ - сільгосптехніка (трактори, комбайни та інше).

З кого постраждалий може стягнути збитки?

На початку 2016 року Верховний Суд України здивував багатьох практикуючих юристів та адвокатів своєю незвичайною правовою позицією. У своїй Постанові від 20 січня 2016 року у справі №6-2808цс15 ВСУ встановив правову позицію, згідно з якою право потерпілого вимагати компенсації як з винуватця, так і зі страховою було визнано абсолютним. Нагадаємо, раніше, якщо водій мав поліс, то постраждалий міг розраховувати тільки на звернення до страхової винуватця. Наразі наявність полісу не звільняє водія від виплати збитків. При цьому винуватець, який застрахував свою відповідальність, має право вимагати компенсації зі своєї страхової в порядку регресу.

Суд за ст. 124 КУпАП? Як відбувається, як захиститись?

Йтиметься про найпоширеніші правопорушення, пов'язані з ДТП у рамках адміністративної відповідальності. Отже, як ми вже розібралися, відповідальність за порушення правил дорожнього руху передбачено ст.124 КУпАП. Стаття не має поділів на частини, проте санкція статті є диспозитивною (тобто містить у собі кілька видів відповідальності). Так, за порушення правил дорожнього руху, суд може призначити штраф у розмірі 850 грн, або позбавлення прав водія на строк від 6 місяців до 1 року та судовий збір покласти на винуватця ДТП.

Після того, як співробітники поліції склали схему ДТП, взяли свідчення свідків, склали протокол, протягом 5 днів усі ці матеріали передаються до суду. Дату судового засідання зазвичай пишуть у самому протоколі, але вона може відрізнятися залежно від завантаженості судді. Якщо дата не вказувалася – про засідання вас мають повідомити повісткою (поштою та смс).

Якщо Ви не визнаєте свою провину і заперечуєте проти складеного протоколу за статтею 124 КУПАП, то Вам необхідно буде забезпечити собі правову підтримку адвоката. Автоадвокат з ДТП допоможе Вам захистити свої інтереси під час судового розгляду за статтею 124 КУПАП наступним чином:

- Вивчить правильність складання всіх матеріалів справи.
- Вивчить, чи є свідчення свідків, – клопотатиме про допит свідків у засіданні.
- Якщо є сумніви щодо ступеня провини у ДТП – можливе призначення автотехнічної експертизи для оцінки дій кожного з учасників ДТП.


Якщо Ви не погоджуєтесь з протоколом,
який склали співробітники поліції,
і Ви не вважаєте себе винним у ДТП,
ми допоможемо захистити Ваші права

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП

Працюємо по всій Україні!


Фото - Постанова суду з ДТП

Яке юридичне значення має Постанова суду за ст. 124 КУпАП?

Встановлення провини у порушенні ПДР, що має практично вирішальне значення для подальшої компенсації заподіяної шкоди. Ця Постанова є основним документом, що підтверджує обставини події та вину порушника. Саме на його підставі здійснюється страхова виплата і стягуються збитки у цивільно-правовій суперечці. Саме на стадії винесення Постанови за ст. 124 КУпАП вирішується подальша доля отримання компенсації. Тому раннє звернення до фахівця дає більше шансів отримати суму компенсації у максимально стислий термін.

Хто відшкодовує збитки після аварії?

Відповідно до Цивільного Кодексу України, збитки, завдані засобом підвищеної небезпеки, компенсуються власником транспортного засобу, або особою, яка володіє ним на правових підставах. Якщо за Свідоцтвом про держ. реєстрації транспортного засобу (техпаспорту) власником зазначено юридичну особу, то стягнення збитків здійснюватиме ця юридична особа.

ВАЖЛИВО!
Підприємство-власник автомобіля зобов'язане компенсувати збитки лише у тому випадку, якщо водій (працівник) виконував свої трудові функції (пов'язані з діяльністю підприємства або в робочий час).

Автодвокат по ДТП Вадим Морозов, враховуючи досвід у судових спорах, рекомендує Вам звернути увагу на основні важливі моменти:

1. Відразу після ДТП постарайтеся максимально точно та докладно зафіксувати обставини!

Більшість успіху у подальшому виграші справи у суді залежить від правильно складених протоколів, схеми ДТП, пояснень свідків та учасників аварії. Тому дуже важливо зафіксувати обставини за допомогою фото/відеозйомки. Просіть співробітників поліції вказувати у протоколі все, що може мати значення для подальшого розгляду справи в суді. Слідкуйте за тим, щоб первинні протоколи були складені без використання узагальнених фраз типу "зім'ято ліве крило" замість "ліве крило зім'ято з розривом металу довжиною 10 см" і т.д.

2. Візьміть контакти якомога більше свідків аварії

У разі, якщо первинні документи матимуть неточності чи протиріччя, саме показання свідків зможуть вирішити ключову роль.

3. Заручіться підтримкою досвідченого адвоката з ДТП

Чим раніше Вам буде надано кваліфіковану консультацію фахівця, тим ефективніше надалі можна буде отримати виплату компенсацій. Відомо, що у ранніх стадіях формується основа справи.

 

Автоадвокат Вадим Морозов -
один із тих фахівців, чий номер має бути у кожного водія
нарівні з номерами екстрених служб

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП
Працюємо по всій Україні!

 

Фото - ДТП на мокрій трасі

Чому потрібно співпрацювати саме з нами?

1. Ми вже понад 6 років спеціалізуємося на спорах, пов'язаних із ДТП

Були отримані виграшні рішення судів у таких категоріях, як стягнення збитків (матеріальні збитки, додатково було стягнуто моральну шкоду та судові витрати)

Скриншот - Рішення суду про стягнення збитків після ДТП у справі 759/5529/16-ц

Судове стягнення страхової виплати (стягнули на користь клієнта страхову виплату, моральну шкоду та судові витрати)

Скриншот - Рішення суду про стягнення збитків після ДТП у справі  234/9948/15-ц

2. Окрім основних збитків, наші фахівці в судовому порядку компенсують усі можливі збитки

Компенсації також підлягають: матеріальні збитки, моральна шкода, втрата товарної вартості, втрачена вигода, витрати на правову допомогу, судові витрати.

Перевагою роботи з нашої компанією є той факт, що Ви не тільки компенсуєте збитки, а й отримаєте додатковий дохід!

  

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП

ПРАЦЮЄМО ПО ВСІЙ УКРАЇНІ


Изображение - Договір, значок файлу pdf
Бажаєте детально ознайомитися з договором
на юридичні послуги за 124 статтею?

Завантажити проект договору, 196 кб 

 


 
Як ми працюємо?

Ми аналізуємо на якій стадії зараз Ваша справа. Перед початком роботи ми вивчаємо Вашу ситуацію та оцінюємо перспективність справи. На ранніх стадіях, коли ДТП відбулося нещодавно, ми готуємо стратегію для досягнення основного результату – отримати виплату грошей для Вас. Для цього ми взаємодіємо зі страховою компанією винуватця, ведемо підготовку до судового засідання за ст. 124 КУпАП; добиваємося точнішого встановлення обставин, вказівки вини порушника та наявності права на компенсацію.

Далі залежить від реакції страхової компанії – якщо вони проводять оцінку пошкоджень та сума збитків не перевищує граничної суми (150 000 грн), то вже на цьому етапі ми добиваємось оперативного відшкодування збитків. Якщо винуватець не мав Поліса, компенсацію проводить Моторно-транспортне бюро України (МТСБУ) або сам винуватець ДТП. Якщо Страхова або МТСБУ не робить виплату, ми супроводжуємо всі види судових позовів щодо отримання компенсації.

Ми надаємо «під ключ» такі послуги:

- повний супровід на всіх етапах досудових та судових інстанціях;
- представництво інтересів у страхових компаніях, експертних організаціях;
- представництво у суді за ст. 124 КУпАП;
- представництво у рамках кримінальної справи за ДТП стаття 286 КК України (ДТП із потерпілими);
- представництво в суді з цивільно-правового спору (зі страховими компаніями, з винуватцями або з МТСБУ).

Іншими словами, ми повністю беремо на себе відповідальність за вирішення Вашої проблеми. Вам достатньо лише підписати з нами договір, передати необхідні документи та отримати на руки суму грошової компенсації.

 

ВІДГУКИ НАШИХ КЛІЄНТІВ:

Скриншот - відгук про роботу адвокатів HRG - дякую, страхова все виплатить

 

Скриншот - відгук про роботу адвокатів HRG - відповідача визнали винним, дякую!

 

Скриншот - відгук про роботу адвокатів HRG - ремонт автомобіля оплачує страхова


 Чому потрібно працювати з нами?

1. Ми спеціалізуємося виключно у сфері автомобільного права та не розпорошуємося на інші види юридичних послуг.

2. Ми маємо 6-річний досвід у сфері отримання компенсацій після ДТП.

3. Наше основне завдання та головний інтерес – щоб Ви отримали максимально можливу суму компенсації (включаючи матеріальні, моральні збитки, втрату товарної вартості, втрачену вигоду, витрати на правову допомогу та інші законні інструменти для компенсації).

4. З нами ви не тільки не витратите на допомогу адвоката, а отримаєте додатковий заробіток!

5. Ми є єдиною в Україні юридичною компанією, яка гарантує якість своєї роботи можливістю оплати після результату! Вартість послуг та розмір гонорару прозорий і він обумовлюється заздалегідь і залежить від складності справи та наявності чи відсутності авансового платежу.

6. 90% наших клієнтів звертаються до нас повторно.

7. Ми працюємо по всій території України та вже маємо позитивні рішення практично у всіх областях.

8. З нами співпрацюють найкращі експертні організації, авторизовані сервісні центри таких відомих марок як Toyota, Wolkswagen, BMW, Lexus.



Залишились питання?

ТЕЛЕФОНУЙ ЗАРАЗ та
отримай безкоштовну консультацію

автоадвоката за 124 статтею Купап

Тел. +380984326402


Надійшли
фотокопію протокола, схеми ДТП на
ВайберТелеграм, Ватсап
отримай миттєвий висновок автоексперта по ДТП

Працюємо по всій Україні!

  Підписуйся на наш telegram-канал  Иконка телеграм-бота Human Rights - подписывайтесь на наш канал!   залишайся на зв'язку з адвокатом!

Читати ще статті на цю тему:
Статья 130 КУпАП, как обжаловать штраф?
Ст. 286 КК Украины - Автоадвокат при ДТП с потерпевшими
Вернуть права после решения суда
Договор купли-продажи бу авто
 
 
Ответственность водителя за невыполнение требования полицейского остановить авто 
Оставление водителем места ДТП, статья 122-4

#автоадвокат #ст124 #ст286 #автоюрист #вадимморозов #страховоевозмещениедтп #вернутьправадтп #штрафзадтп #юридическаякомпания #humanrights #правачеловека

Метки: ТОП статей, статья 124, Штрафы, Автоадвокат, ДТП, Права

Популярные видео - Как поставить ларек

Популярные видео - 130 статья КУПАП, нетрезвый водитель, какой штраф

Заказать услугу по скидке 20%

До конца акции осталось:

Тут будет счетчик

Юристов онлайн: 3

Заказ услуги