• Головна
  • Новини
  • Купівля, продаж та реєстрація авто під час військового стану в Україні

Купівля, продаж та реєстрація авто під час військового стану в Україні

Як змінилися правила реєстрації автомобіля під час воєнного стану?

Купівля, продаж та перереєстрація авто під час військового стану в Україні

Кабінет Міністрів врегулював процедуру реєстрації авто під час воєнного стану. Військовий стан не забороняє купувати та продавати автомобілі. У постанові Кабінета Міністрів №190, прийнятої 4 березня 2022 року зазначено, що придбані чи ввезені в Україну під час війни автомобілі необхідно буде зареєструвати протягом 90 днів після скасування воєнного стану. Згідно з документом, протягом цих 90 днів компанії зобов'язані внести інформацію про надходження, передачу, реалізацію автомобілів в електронні реєстри, оскільки на час запровадження військового стану в Україні внесення такої інформації до реєстрів тимчасово припинено.

"З дня припинення або скасування військового стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб'єкти господарювання, які здійснили продаж транспортних засобів, зокрема шляхом укладення договорів купівлі-продажу, зобов'язані протягом 90 днів внести відповідну інформацію до електронного реєстру за місцем знаходження торгових приміщень", - йдеться у документі:

“У разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях внесення інформації до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень суб’єктами господарювання про здійснення продажу транспортних засобів, зокрема укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, тимчасово припиняється.

З дня припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб’єкти господарювання, які здійснили продаж транспортних засобів, зокрема шляхом укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, зобов’язані протягом дев’яноста днів внести відповідну інформацію до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень.”

Крім цього, за інформацією Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ (ДСЦ МВС), платне зберігання номерних знаків не зупиняється і їхнє знищення не проводитиметься. “Після офіційного закінчення військового стану та поновлення роботи сервісних центрів МВС ви зможете закріпити їх на улюблені автомобілі”, – повідомили у ДСЦ МВС.

Прострочені документи діють під час війни

28 лютого Кабінет Міністрів затвердив Постанову № 165, яке  передбачає зупинення надання адміністративних послуг на час воєнного стану в Україні. Документи, термін дії яких минув у період воєнного стану, продовжують діяти на всій території України. Це стосується як паперових, так і електронних документів. Посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію, термін дії яких минув у період військового стану, також продовжують діяти на всій території України. Їх можна замінити після скасування військового стану в країні та відновлення послуг для громадян у сервісних центрах МВС.

 

Потрібен договір куплі-продажу автомобіля?
Договір куплі-продажу авто - 3000 грн

Консультация автоадвоката 
Вадима Морозова - 300 грн
(для потреб нашої Армії)

Працюємо по всій Україні!
Перебуваєте за кордоном?

Телефонуй +380984326402
ВайберТелеграм, Ватсап

Підписуйся на наш telegram-канал  Иконка телеграм-бота Human Rights - подписывайтесь на наш канал!   залишайся на зв'язку з адвокатом!

Читати ще статті на цю тему:
Снятие ареста с карты, авто, квартиры
Звони +380984326402 для защиты в условиях военного положения
Вадим Морозов дает советы по 130 статье - видео
Как вернуть автомобиль, конфискованный на военные нужды 
Договор купли-продажи бу авто
Растаможка авто

Ограничения в работе нотариусов во время войны
Конфискация авто у пьяных водителей для нужд ВСУ и ТРО во время войны
Преимущества электромобилей. Пригон по бесплатной растаможке

Метки: Война между Украиной и Россией, Срочные новости, Автоадвокат, Військовий адвокат

Популярные видео - Как поставить ларек

Популярные видео - 130 статья КУПАП, нетрезвый водитель, какой штраф

Заказать услугу по скидке 20%

До конца акции осталось:

Тут будет счетчик

Юристов онлайн: 3

Заказ услуги