Заборона відеореєстраторів. Кримінальна відповідальність за фото та відеозйомку ЗСУ під час війни

У Києві розбомбили ТЦ після того, як блогер виклав відео у Тік Ток. Загинуло 8 людей.

Рада запроваджує кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ під час війни

Верховна Рада запроваджує кримінальну відповідальність за фото чи відеозйомку переміщень ЗСУ, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Зокрема, Кримінальний кодекс доповнюється статтею 114-2 "Несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України або інших створених відповідно до законів України військових формувань, вчинений в умовах військового або надзвичайного стану".

У першій частині статті йдеться про те, що поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україні, в тому числі про її переміщення територією України, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України або Міністерством оборони України, або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, скоєне в умовах військового чи надзвичайного стану – карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

У другій частині статті описується відповідальність за поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, по можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, вчинене за умов військового чи надзвичайного стану. За це передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, скоєні за попередньою змовою групою осіб або за корисливими мотивами, або з метою надання такої інформації державі, яка здійснює збройну агресію проти України або незаконному збройному формуванню, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі терміном від 8 до 12 років, – йдеться у третій частині статті.

Рішення про кримінальну відповідальність було ухвалено після обстрілу у Києві. Через те, що блогер виклав у TikTok відеоролик із геолокацією та військовою українською технікою біля ТЦ Ретровіль у Києві, ворог завдав ракетного удару по торговому центру. Загинули 8 людей. Блогер вибачається. Пожежу було ліквідовано рятувальниками лише наступного дня.

Співробітники СБУ та ЗСУ вкотре просять українців бути свідомими, оскільки ворог ретельно моніторить інформаційні ресурси. І розміщені в соцмережах фото та відео української військової техніки можуть стати наведенням для наступних артобстрілів супротивника.

Співробітники СБУ та ЗСУ ДУЖЕ просять (поки що) всіх мешканців України бути свідомими та обережними! Не викладайте відео чи публікації на яких видно роботу ЗС України чи переміщення військової техніки ЗС України. Зрозумійте головне - ворог моніторить українські інформаційні ресурси. Фіксує та за допомогою різних інструментів встановлює місце знаходження локації. Після чого туди прилітають ракети!
ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ ГОЛОВНЕ!
ЗНЯЛИ ВІДЕО З УКРАЇНСЬКОЮ ТЕХНІКОЮ ЧИ ЗСУ - НАКЛИКАЛИ НА СЕБЕ ОБСТРІЛ ЧИ РАКЕТНИЙ УДАР!

Ми знайдемо всіх!
До речі, Артем'єв Павло вже дуже шкодує про те, що він таке зробив!
Все буде Україна!

 Кримінальна відповідальність за зйомки ЗСУ під час війни в Україні

Водіям тепер заборонено використовувати відеореєстратори

В Україні водіям заборонили використовувати відеореєстратори. Як повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю ЗСУ, українським водіям машин та мотоциклів тепер не можна користуватися відеореєстраторами на всій території України.

Командування ЗСУ звернулося до медіасуспільства  з проханням максимально обмежити висвітлення персональних даних, фотографій, що містять особ офіцерського складу (командирів підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив'язки до місць виконання ними завдань.

У тому числі йшлося про те, що потрібно виключити фото- та відеофіксацію, унеможливити поширення в медіа точної територіальної прив'язки бомбосховищ (місць укриття цивільного населення), з метою ускладнення отримання противником поточної інформації з відкритих джерел для завдання ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі.

Щоб уникнути масового та моментального розголошення інформації в месенджерах та через соцмережі, яка може допомогти противнику дізнатися про переміщення та хід виконання завдань сил оборони, водіям заборонено використовувати відеореєстратори.

Заборона здійснюється в рамках кампанії безпеки даних про дії українських військових, сил територіальної оборони та діє для всіх регіонів України, у тому числі, в яких активні бойові дії не ведуться.

 

В Україні діє заборона на використання відеореєстраторів під час воєнного стану

Заборона стосується реєстраторів в авто та мото транспорті.

ЗАБОРОНЕНО: фото, відеозйомка доріг загального користування, об'єктів загального призначення, об'єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження або переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

"Це застереження дуже важливе для всіх регіонів, а насамперед тих, де йдуть бойові дії. Це рішення військового командування доведено до представників військових адміністрацій, вони мають наголошувати на цьому для громадськості" – каже керівник Управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.
 

Термінова консультація адвоката
Вадима Морозова - 300 грн
(для потреб нашої Армії)

Працюємо по всій Україні!
Перебуваєте за кордоном?

Телефонуй +380984326402
ВайберТелеграм, Ватсап

Підписуйся на наш telegram-канал  Иконка телеграм-бота Human Rights - подписывайтесь на наш канал!   залишайся на зв'язку з адвокатом!

Читати ще статті на цю тему:
Зеленский ввел военное положение в Украине и разорвал дипотношения с Россией
Россия атакует всю территорию Украины
Как и где записаться в территориальную оборону
Ядерная угроза РФ - особое боевое дежурство
15 лет за сотрудничество с Россией. Уголовная ответственность
Как вернуть автомобиль, конфискованный на военные нужны
Программа помощи украинцам, вынужденно покинувшим свои дома из-за боевых действий 
Фонд Гуманитарной помощи Вадима Морозова

Метки: Война между Украиной и Россией, Срочные новости, Закон, Військовий адвокат

Популярные видео - Как поставить ларек

Популярные видео - 130 статья КУПАП, нетрезвый водитель, какой штраф

Заказать услугу по скидке 20%

До конца акции осталось:

Тут будет счетчик

Юристов онлайн: 3

Заказ услуги